Az iOS 13 jön az iPhone készülékére

Az iOS 13 jövő héten érkezik iPhone készülékére. Itt van, amire szükséged van a felkészüléshez

A jövő héten az Apple kiadja az iOS 13 alkalmazást iPhone és iPod touch tulajdonosok számára. A szoftverfrissítés rengeteg új funkcióval jár, köztük egy dedikált sötét mód, egy új csúsztatható billentyűzet és egy újratervezett Photo alkalmazás. Mielőtt azonban aggódva elkezdené megérinteni ezt a frissítési gombot, néhány dolgot meg kell tennie az iPhone készülékén, hogy minden a lehető legegyszerűbben menjen.

Nem akarsz azok közé tartozni, akik a Facebookon azt teszik közzé, hogy az iOS 13 elvesztette az ismerőseidet, és telefonszámokra van szükséged - ennek semmi oka nincs 2019-ben.

alma

hogyan lehet a chromecastot második monitorként használni

Szánjon rá néhány percet, végezzen őszi tisztítást, majd készítsen biztonsági másolatot iPhone-járól; csak abban az esetben. Majd miután elvégezte mindezt, telepítse az iOS 13-at.

Mikor lesz elérhető az iOS 13 és az iPadOS 13?

  • Az iOS 13 szeptember 19-én, csütörtökön indul iPhone-ra.
  • Az iPadOS 13 szeptember 30-án, hétfőn indul az iPad számára.

AZ IOS 13, IPADOS 13 TÁMOGATÁSÁRA VONATKOZÓ ESZKÖZÖK

iPhone XS 12,9 hüvelykes iPad Pro
iPhone XS Max 11 hüvelykes iPad Pro
iPhone XR 10,5 hüvelykes iPad Pro
iPhone X 9,7 hüvelykes iPad Pro
iPhone 8 iPad (6. generáció)
iPhone 8 Plus iPad (5. generáció)
iPhone 7 iPad Mini (5. generáció)
iPhone 7 Plus iPad Mini 4
iPhone 6S iPad Air (3. generáció)
iPhone 6S Plus iPad Air 2
iPhone SE iPod Touch (7. generáció)

Megszabadulni a régi alkalmazásoktól és fényképektől

Javaslom a fő operációs rendszer-frissítések éves emlékeztetőként való használatát, itt az ideje átnézni az iPhone-ra vagy iPadre telepített összes alkalmazást, és törölni kell azokat a véletlenszerű arccsere-alkalmazásokat vagy játékokat, amelyeket néhány percig használt, majd mindent elfelejtett. Jó alkalom arra is, hogy átnézze a Fotók alkalmazást, és törölje azokat a véletlenszerű képernyőképeket, fotókat és videókat, amelyekre már nincs szüksége.

alma

A fel nem használt alkalmazások eltávolítása csökkenti a használt tárhely mennyiségét, és felgyorsítja a biztonsági mentési folyamatot is, mivel kevesebb az iTunes vagy az iCloud biztonsági mentése.

Készítsen biztonsági másolatot iPhone vagy iPad eszközéről

Két módszer létezik az iOS-eszköz biztonsági mentésére. Használhatja az Apple iCloud szolgáltatását, vagy használhatja az iTunes alkalmazást Mac vagy PC számítógépen. Az iCloud segítségével történő biztonsági mentés vitathatatlanul a legegyszerűbb módszer. Célszerű közvetlenül a frissítés előtt biztonsági másolatot készíteni eszközéről, így ha valami nem megfelelő, akkor nem állítja vissza a néhány napja létrehozott biztonsági másolatot, és az összes aktuális információ visszaáll.

hogyan lehet világot importálni a minecraft ablakaiba 10

alma

iCloud

Az Apple iCloud szolgáltatásának használata az iOS-eszköz biztonsági mentéséhez a könnyebb módszer. Minden iCloud-fiók 5 GB ingyenes tárhelyet kap, például biztonsági másolatok készítéséhez, miért ne használná? Az Apple iCloud szolgáltatásának használatával kényszerítheti az iOS-eszköz biztonsági másolatának elkészítését a következő helyre: Beállítások > érintse meg a nevét > iCloud > iCloud biztonsági mentés > Most készítsen biztonsági másolatot .

Győződjön meg róla, hogy csatlakozik egy Wi-Fi hálózathoz, és ha kéznél van egy töltő. Nem akarja átégetni a vezeték nélküli adatátviteli tervét, és a biztonsági mentési folyamat rövid időn belül sok akkumulátort átrághat.

mit jelent a wbu

Használja az iTunes alkalmazást

Az iOS-eszköz biztonsági mentésének másik módja az iTunes használata. Szüksége lesz egy számítógépre, amelyre telepítve van az iTunes legújabb verziója, és egy Apple Lightning kábellel. Csatlakoztassa iOS-eszközét a számítógéphez, és oldja fel a zárat. Adja meg a PIN-kódot, ha a rendszer kéri a számítógép és az eszköz közötti kapcsolat jóváhagyását.

A bal oldalon kiválasztott Összegzés opcióval látnia kell egy képernyőt, amely tele van eszközének részleteivel. Ezen a képernyőn szintén a Biztonsági mentések szakasz. Hagyja az iCloudot kiválasztva, de ellenőrizze a Titkosítsa az iPhone biztonsági mentését doboz. Meg kell adnia egy jelszót, amelyet a biztonsági másolat titkosításához használnak. Bármit is csinál, ne veszítse el és ne felejtse el a beírt jelszót - nélküle nem állíthatja vissza az iOS-eszköz biztonsági másolatát, ha szükséges.

A megadott jelszóval kattintson a gombra Készítsen biztonsági másolatot most és hagyja, hogy az iTunes működjön. Néhány perccel később titkosított biztonsági másolatot készít a számítógépén. A titkosított biztonsági másolat megakadályozza, hogy az eszköz visszaállításakor meg kell adnia a fiók jelszavát olyan alkalmazásokhoz, mint az e-mail vagy a Facebook, szemben az iCloud biztonsági mentéseivel, amelyek eltalálhatók vagy elmaradhatnak.

Ha van biztonsági másolata, telepítse az iOS 13 rendszert. További részletekért naponta nézze meg híreinket.