A Cortana kikapcsolása a Windows 10 rendszerben

A Microsoft nem akarja, hogy kikapcsolja Cortana . Könnyedén kikapcsolhatja a Cortanát a Windows 10 rendszerben, de a Microsoft törölte ezt a könnyű kapcsolót az évfordulós frissítésben. De továbbra is kikapcsolhatja a Cortanát a rendszerleíró adatbázis-feltörések vagy a csoportházirend-beállítások révén. Ez átalakítja a Cortana mezőt a Windows kereső eszközévé a helyi alkalmazások és fájlkeresések számára.

lg v10 indító betöltő

A Cortana a Windows 10 óta egyre korlátozottabbá vált. Korábban frissítették, hogy elkerülje az alapértelmezett böngészőt. A Cortana mostantól mindig elindítja a Microsoft Edge böngészőt, és a Bing használatával használja a keresést. Ha úgy hangzik, mintha nem akarna használni, akkor itt olvashatja el, hogyan tilthatja le.

Otthoni felhasználók: Kapcsolja ki a Cortanát a rendszerleíró adatbázis segítségével

Kapcsolja ki a Cortanát a Windows 10 rendszerben

Ha Windows 10 Home rendszert futtat, akkor a módosítások elvégzéséhez egyszerűen szerkessze a Windows rendszerleíró adatbázisát. Ezt akkor is megteheti, ha Windows 10 Professional vagy szervezete van, de csak sokkal kényelmesebbnek érzi magát, ha a Nyilvántartóban dolgozik, mint a Csoportházirend-szerkesztővel.

Normál figyelmeztetés: A Rendszerleíróadat-szerkesztő erős eszköz, és annak visszaélése instabillá vagy használhatatlanná teheti számítógépét. Ez meglehetősen egyszerű feltörés, és amikor betartja a lépéseket, akkor nincsenek problémái.

Ezenkívül a folytatás előtt megad egy Rendszer-visszaállítási pontot. Lehetséges, hogy a Windows ezt automatikusan megteszi, amikor telepíti az Évforduló frissítést. De nem árt manuálisan elkészíteni - így, ha valami nem stimmel, mindig visszagörgethet.

1. lépés:

Ezután lépjen a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőbe, miután megütötte a Windows + R billentyűt, írja be a regedit mezőt, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. lépés:

Ezután lépjen a bal oldali sáv következő kulcsára:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindows Search

Ha nem nézi meg a Windows keresési kulcsot (mappát) a Windows mappa alatt, kattintson a jobb gombbal a Windows mappára, és válassza az Új> Kulcs lehetőséget. Nevezze el Windows Search néven.

3. lépés:

Kattintson a jobb gombbal a bal oldali ablaktáblán található Windows keresési kulcsra (mappa), és válassza az Új> DWORD (32 bites) érték lehetőséget.

4. lépés:

Adja meg az AllowCortana értéket. Koppintson duplán, és adja meg az értéket 0-ra.

Most bezárja a rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt. Csak jelentkezzen ki és jelentkezzen be, vagy indítsa újra a számítógépet, mielőtt a változás életbe lépne.

5. lépés:

Ha a jövőben vissza kívánja vonni a változtatásokat és a Cortana biztonsági mentését, akkor visszatérhet ide, keresse meg az AllowCortana értéket, és távolítsa el, vagy állítsa 1-re.

Töltse le vagy telepítse az egy kattintásos rendszerleíró adatbázis-feltörést

A rendszerleíró adatbázis saját szerkesztése mellett letöltheti vagy telepítheti a Disable Cortana rendszerleíró adatbázis feltörését. Egyszerűen nyissa meg a letöltött .zip fájlt. Ezután koppintson duplán a Cortana.reg fájl letiltása elemre. Ezután vállalja, hogy hozzáadja az információkat a rendszerleíró adatbázisához. Hozzáadtunk egy Enable Cortana.reg fájlt is, ha vissza akarja vonni a módosítást és később újra engedélyezni szeretné a Cortana-t.

A módosítás életbe lépése előtt kijelentkezhet és újra bejelentkezhet, vagy újraindíthatja a számítógépet.

hibakód 0011 jegyigazgató

Ezek a .reg fájlok csak a fent említett beállításjegyzék-beállításokat módosítják. Ha meg szeretné tekinteni, hogy ez vagy egy másik .reg fájl mit fog végrehajtani, mielőtt végrehajtaná, akkor jobb gombbal koppintson a .reg fájlra, és válassza a Szerkeszt lehetőséget, hogy megnyissa a Jegyzettömbben.

Pro és vállalati felhasználók: Kapcsolja ki a Cortanát a csoportházirend segítségével

Kapcsolja ki a Cortanát a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 Enterprise vagy Professional használata után a Cortana kikapcsolásának legegyszerűbb módja a Helyi csoportházirend-szerkesztő használata. Ez egy nagyon hatékony eszköz, így ha még soha nem használta, érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megtanulja, mire képes. Továbbá, ha vállalati hálózaton tartózkodik, tegyen egy szívességet mindenkinek, és először kérdezze meg az adminisztrátortól. Ha a munka-PC egy tartomány része, akkor ez egy olyan tartománycsoport-házirend része, amely helyettesíti a helyi csoportos házirendet.

A folytatás előtt megteheti a rendszer-visszaállítási pontot is. Amikor az évfordulós frissítés telepítése után a Windows ezt automatikusan megteszi, de nem árt manuálisan elkészíteni - így, ha valami nem stimmel, mindig visszaállíthat.

1. lépés:

Kezdetben indítsa el a csoportházirend-szerkesztőt a Windows + R elérése után, írja be a gpedit.msc parancsot a mezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. lépés:

Lépjen a Számítógép-konfiguráció> Felügyeleti sablonok> Windows-összetevők> Keresés elemre.

3. lépés:

Keresse meg a jobb oldali ablaktáblán található Cortana engedélyezése beállítást, és koppintson rá duplán.

4. lépés:

Ezután adja meg a Cortana engedélyezése opciót Letiltva, majd érintse meg az OK gombot.

5. lépés:

Most bezárhatja a csoportházirend-szerkesztőt. Csak jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra, vagy indítsa újra a számítógépet, hogy ez a változás életbe lépjen.

6. lépés:

Ha újra engedélyezni szeretné a Cortanát, térjen vissza ide, kattintson duplán az Enable Cortana beállításra, és módosítsa a Nincs konfigurálva vagy Engedélyezve értékre.

Következtetés:

Itt van minden a Cortana kikapcsolásáról a Windows 10 rendszerben. Megpróbálta valaha is megtapasztalni? Hasznos ez a cikk? Ha bármilyen más módszert vagy tippet szeretne megosztani a cikkel kapcsolatban, akkor ossza meg velünk alább. További kérdéseivel és kérdéseivel ossza meg velünk az alábbi megjegyzés részt!

Olvassa el: