A kék nyilak eltávolítása az ikonokról a Windows 10 rendszerben

Telepítés után ablakok 10, észreveheti, hogy a legtöbb fájl és mappa tetején egy dupla kék nyil ikon látható. Ezek a dupla kék nyilak fedik át az ikonokat, amelyeken láthatjuk, hogy a fájlok és mappák tömörítettek-e (NTFS-tömörítés), és valójában nincs miért aggódni. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan lehet eltávolítani a kék nyilakat az ikonokon a Windows 10 rendszerben. Kezdjük!

Ha engedélyezi az NTFS-tömörítést egy fájl vagy mappa számára, akkor a kék dupla nyilak ikonfedvény jelenik meg a fájl vagy mappa jobb felső sarkában. Ez arra szolgál, hogy jelezze a felhasználó számára, hogy a mappa vagy a fájl tömörítve van.

2 kis kék fedvény az asztali ikonokon

Lehet, hogy sok olyan ikont észlelt a Windows operációs rendszerében, amelyeken van egy overlay ikon. Ez lehet a leggyakoribb átfedő nyíl ikon, amely azt jelzi, hogy az ikon egy parancsikon; vagy lehet egy lakat ikon. Ez azt jelezné, hogy van egy privát eleme egy nem privát könyvtárban. Az ikon jobb felső sarkában található két kis kék nyíl egy tömörített fájlt vagy mappát jelez.

kék nyilak ikonok

adj hozzá helyet a snapchathez

Ha lemezterületet akar megtakarítani, a Windows operációs rendszer lehetővé teszi fájlok és mappák tömörítését. Amikor tömörít egy fájlt a Windows fájltömörítés funkcióval, akkor az adatokat algoritmus segítségével tömörítik, és újraírják, hogy kevesebb helyet foglaljanak el. Ha újra hozzáfér a fájlhoz, akkor az adatokat először újra ki kell tömöríteni, mielőtt hozzáférhetne hozzájuk. Így a tömörített fájlok olvasása több időt igényel, és feldolgozási energiát is felemészt. Az ikonok kék nyilainak tömörítési viselkedése a következő:

 • Ha egy fájlt DIFFERENT NTFS meghajtóról egy tömörítési mappába helyez át, akkor az is tömörítésre kerül.
 • Ha áthelyez egy fájlt a SAME NTFS meghajtóról egy tömörített mappába, akkor a fájl megőrzi eredeti állapotát, akár tömörítve, akár tömörítetlenül.

A 2 nyilak akkor jelenhetnek meg, ha tömörítette a mappát vagy fájlt, vagy ha áthelyezte a fájlt vagy mappát egy tömörített mappába.

Távolítson el két kék nyilat az asztali ikonokról

Kétféleképpen távolíthatja el ezt az ikonfedvényt. Az első az, hogy kibontsa a fájlt vagy mappát, a másik pedig megakadályozza, hogy a Windows akkor is megjelenítse ezt az átfedés ikont, ha a mappa tömörítve van. Ez utóbbi esetben nem csak az ikonra nézve tudja meg, hogy az elem tömörítve van-e, és ez hátrányt is jelenthet.

Tömörítse ki a Tulajdonságok | kék nyilak ikonok

Egy fájl vagy mappa kibontásához kattintson a jobb gombbal a fájlra vagy a mappára, majd az Általános lapon válassza a Speciális lehetőséget.

 • Kattintson a jobb gombbal arra a fájlra vagy mappára, amelynek le kell tiltania a tömörítést, majd érintse meg a Tulajdonságok elemet.
 • Az Általános fülön kattintson a Speciális gombra.
 • Most Speciális attribútumok , törölje a kijelölést Tömörítse a tartalmat a lemezterület megtakarítása érdekében
 • Koppintson az OK gombra.
 • Nyomja meg az Alkalmaz vagy az OK gombot a Tulajdonságok ablakban. A fájl vagy mappa mostantól tömörítve lesz, és a két kék nyíl ikon fedvény is eltávolításra kerül.

kék nyilak ikonok

Nyilvántartási módszer kék nyilak ikonok

Az NTFS-tömörítés letiltása valójában nem megoldás, főleg ha korlátozott a merevlemez-területe. Ebben az esetben a következő rendszerleíró szerkesztést (kozmetikai) használhatja annak érdekében, hogy egyszerűen elrejtse a tömörített fájlok és mappák bosszantó dupla kék nyíl ikont.

 • Töltse le az blank_icon.zip fájlt, és vonja ki az blank.ico fájlt egy tetszőleges mappába. Ebben a példában a C: Windows blank.ico programot használjuk a letöltött ikonfájl elérési útjaként.
 • Koppintson a Start gombra, írja be regedit.exe majd kattintson az ENTER gombra
 • Ezután keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer
 • Hozzon létre egy Shell Icons nevű alkulcsot is (ha a kulcs még nem létezik)
 • A Shell Icons kulcs jobb oldali ablaktáblájában létre kell hoznia egy új String értéket (REG_SZ), amelynek neve 179
 • Most kattintson duplán a 179-re, és állítsa be az adatokat C: Windows blank.ico fájlra
 • Ezután lépjen ki a Beállításszerkesztőből
 • Jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra. Vagy indítsa újra az Explorer héjat is, hogy a változás életbe lépjen.

Következtetés

Rendben, ennyi volt az emberek! Remélem, hogy kedvelitek ezeket a kék nyilakat az ikonokról szóló cikkben, és hasznosnak találják az Ön számára is. Adjon visszajelzést róla. Akkor is, ha önnek további kérdései vannak ezzel a cikkel kapcsolatban. Ezután ossza meg velünk az alábbi megjegyzések részben. Hamarosan jelentkezünk.

Szép napot!

Lásd még: A Windows Update függőben lévő telepítési problémájának kijavítása