A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja

A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja

Te vagy az, aki megoldást keres a „A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja” megoldásra? Ha igen, akkor jó helyen jár. A Chkdsk elengedhetetlen és érthető parancssori segédprogram, amely a Microsoft Windows . Amint a neve is mutatja, célja a lemez ellenőrzése.

Ha szeretné elvégezni a munkáját, akkor Chkdsknak szüksége van rá kizárólagos vagy teljes hozzáférést biztosít az ellenőrizni kívánt lemezhez. Ha ezt nem teszi meg, akkor hibaüzenetet jelenít meg, amely szerint a Chkdsk nem futtatható, mert az eredmény a kötet, amelyet egy másik folyamat használ.

Lásd még: Megakadt Kérjük, várja meg a felhasználói profil szolgáltatást - Javítás

Illusztrációk:

Itt a helyzetről beszélünk:

Hogy saját maga ellenőrizze:

 • Menjen át egy Windows parancssorba rendszergazdaként.
 • Hajtsa végre a parancsot chkdsk , beleértve a / f (fájlrendszer információs hibáinak megoldása) vagy / r (a lemez fizikai hibáinak javítása) opciókat.

Amint láthatja a hibát, a Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja. A másik folyamat? Maga a Windows.

Ha azt szeretné, hogy a Chkdsk megoldja vagy javítsa a lemezt, akkor az lesz a csak programot, amely hozzáférhet a lemezhez. (A hibaüzenetben a Volume csak egy másik kifejezés, amelyet a lemezhez használnak, csakúgy, mint a process / partition egy másik szó a programhoz.)

Ha egy másik program megnyit egy fájlt a lemezen, akkor a fájlt használatban lévőnek tekintik, és a Chkdsk nem tudja megszerezni a szükséges kizárólagos hozzáférést.

facebook messenger változás hangja

A Chkdsk nem tudja megoldani vagy megjavítani azt a meghajtót, amelyről a Windows futtatásakor betöltötték.

Chkdsk Vs egyéb lemezek

Míg ez a hiba a Windows meghajtón nagyon gyakori. De nem ez az egyetlen eset. Például van egy D: meghajtód. Ha megnyitja a Windows File Explorer alkalmazást a D: meghajtón, vagy pedig megnyit egy dokumentumot rajta, ugyanaz a helyzet áll fenn.

A megoldás azonban egyszerűbb: lépjen ki ezekből a programokból. Ne feledje, hogy ezen a meghajtón semmi nem érhető el, és próbálkozzon újra. Minden kész!

Chkdsk C-on:

A válasz egy hibaüzenet része:

chkdsk

Nyomja meg az Y billentyűt, majd nyomja meg az Enter billentyűt, majd a Chkdsk a Windows következő újraindításakor végrehajtja, mielőtt maga a Windows elkezd futni . Ez az egyetlen alkalom, amikor a Chkdsk kizárólagos hozzáféréssel rendelkezik a kívánt rendszerlemezhez.

Amikor Chkdsk fut

Nos, amikor újraindít, az újraindítás általában addig folytatódik, amíg a kijelző nem változik, és lehetőséget ad a lemezellenőrzés elkerülésére.

Amikor megjelenik az üzenet, néhány másodperc áll rendelkezésére, hogy megnyomja a billentyűzet bármelyik gombját, hogy figyelmen kívül hagyja a lemezellenőrzést, majd a Chkdsk folytatja.

Miután a Chkdsk sikeresen befejeződött, a számítógépnek újra kell indítania, majd normálisan be kell töltenie a Windows rendszert.

A Chkdsk hiba nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja, ami azt jelenti, hogy ha meg akarja oldani a merevlemezt, akkor a Chkdsk az egyetlen program, amely hozzáfér hozzá. Néhány meghajtó esetében ez egészen egyszerű, akárcsak a meghajtón aktív program bezárása.

Lásd még: A BCD hibák kiküszöbölése, ha nem tud elindulni

A „Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja” hibaelhárítás:

Fix Issue

Indítsuk el Chkdsk-et az automatikus újraindítás után

A Windows beépített megoldással képes megoldani ezt a problémát. És a megoldás az, hogy újraindítja a számítógépet, és a Windows automatikusan végrehajtja a chkdsk mielőtt a géped elindul. Az indítási folyamat előtt a kötet nincs használatban, könnyen lezárható, és gond nélkül elvégezhető a beolvasás. Ehhez hajtsa végre ezt:

 • Amikor a probléma továbbra is fennáll, megkérdezi, hogy a következő újraindításkor ellenőrizze-e a hangerőt. Tehát csak bemenet Y és eltalálja Belép kulcs.
 • Ezután gyorsan megkap egy megerősítő üzenetet arról, hogy a kötetet ellenőrizzük / jelöljük az újraindításkor.
 • Fejezze be az aktuális munkamenetet, és indítsa újra a számítógépet a chkdsk engedélyezéséhez fuss.

A Chkdsk futtatása indítás előtti környezetben

Ha a felett nem működik az Ön számára, itt van egy másik módszer a próbálkozásra. Hajtsa végre az alábbi utasításokat:

 • Kezdetben indítsa el a Speciális helyreállítási lehetőségek .
 • Irány át Haladó beállítások , választ Parancssor .
 • A Parancssor ablakba írja be a chkdsk C: /r /x parancsot parancs érvényes paraméterekkel, például chkdsk és eltalálja Belép kulcs.
 • Most
  Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be  checked the next time the system restarts? (Y/N) 
  hiba nélkül végrehajtja.

Következtetés:

Tehát ezek voltak a legjobb megoldások a probléma megoldására kiadás „A Chkdsk nem futtatható ...” Remélem, hogy tartalmunk segítségével sikeresen megoldotta a problémát. Ha bármilyen kérdése van ezzel az útmutatóval vagy bármilyen más megoldással kapcsolatban, hogy megszabaduljon a fenyegetéstől, nyugodtan ossza meg velünk alább. Ha bármilyen más alternatív módszert ismer a probléma megoldására, akkor ossza meg velünk alább.

Olvassa el:

A logitech növeli a mutató pontosságát